Therapie & Coaching

BDSM therapy & coaching

Therapiesessies en coaching:

Naast Pro Domme ben ik ook werkzaam als therapeut en coach, mijn praktijk omvat een breed scala aan ervaringen. Ik ben gespecialiseerd in traumatherapie en ook religieuze traumatherapie (vooral voor ex-Jehovah’s Getuigen omdat ik ooit een van hen was), rouwbegeleiding (waar ik ook toepas wat ik heb geleerd uit zelfervaring na het verlies van mijn zoon), ik coach individuen om om te gaan met chronische ziekte en pijn en ik coach ook mensen met genderverkenning en transitie. Door mijn uiteenlopende expertise kan ik een allesomvattende benadering van geestelijke gezondheid bieden, die tegemoet komt aan een breed scala aan persoonlijke uitdagingen en reizen.

Mijn praktijk gaat echter ook verder dan de traditionele therapeutische setting. Ik faciliteer ook sessies waarin individuen en koppels vrijuit kunnen praten over hun interesses en verlangens op het gebied van BDSM.

“Het is belangrijk om te begrijpen dat deze service niet de beoefening van BDSM zelf inhoudt; in plaats daarvan werkt het binnen een therapeutisch en coachend kader. In deze setting kun je openlijk praten over je interesses, obstakels en gebieden waarop je begeleiding nodig hebt op je ontdekkingsreis. Het is ook een ruimte waar je openhartig kunt praten over je ervaringen en hoe die je leven hebben beïnvloed. Daarnaast is coaching voor koppels een beschikbare optie.”

Uiteindelijk zijn therapie, kink, trauma, verdriet, genderverkenning, al deze facetten van de menselijke ervaring met elkaar verbonden. Ze dragen bij aan het complexe geheel van wie we zijn. Door deze integratieve benadering van therapeutische coaching te omarmen, bied ik een veilige ruimte voor individuen om deze aspecten van hun identiteit te verkennen en te begrijpen, waardoor ze uiteindelijk in staat worden gesteld om meer vervulde, authentieke versies van zichzelf te worden.

Als je meer wilt lezen over psychologie en kink, lees dan zeker mijn blog posts.

BDSM-coaching in de therapeutische praktijk

BDSM, wat staat voor Bondage, Discipline, Sadisme en Masochisme, wordt vaak gezien door een bril van taboe en onbegrip. Maar binnen de grenzen van toestemming, vertrouwen en communicatie kan BDSM voor sommige mensen een essentieel aspect zijn van hun persoonlijke en seksuele identiteit.

Voor degenen die zich identificeren met BDSM of nieuwsgierig zijn naar het verkennen van dit aspect van hun persoonlijkheid, kan een therapeut met ervaring en training in BDSM-coaching cruciaal zijn. Dit is waarom:

Begrip en acceptatie

BDSM is veelzijdig en zeer persoonlijk. Een getrainde therapeut kan cliënten helpen dit deel van hun interesse en seksualiteit te begrijpen en accepteren zonder oordeel of stigma. Ze kunnen cliënten begeleiden bij het verkennen van wat BDSM voor hen betekent, hen helpen hun verlangens en grenzen te verwoorden en zelfacceptatie aanmoedigen.

Veilige exploratie

Een BDSM-coaching therapeut kan cliënten helpen hun interesses veilig en ethisch te verkennen. Dit omvat het bespreken en stellen van duidelijke grenzen, het begrijpen van het belang van toestemming en het leren over veilige praktijken. Dit onderzoek kan leiden tot persoonlijke groei, meer zelfvertrouwen en bevredigende relaties.

Onderliggende problemen aanpakken

Voor sommigen kan BDSM verband houden met diepere psychologische of emotionele problemen. Een therapeut met gespecialiseerde training in BDSM kan cliënten helpen deze verbanden te verkennen in een veilige en gecontroleerde omgeving, waarbij mogelijk onderliggende angsten, trauma’s of verlangens aan het licht komen.

Relatiebegeleiding

BDSM kan ook een rol spelen in relaties. Een BDSM-coaching therapeut kan paren of polyamoreuze relaties begeleiden op het gebied van communicatie, vertrouwen en wederzijds respect. De therapeut kan bemiddelen bij discussies over verlangens, grenzen en verwachtingen en zo een gezondere dynamiek bevorderen.

Stigma en maatschappelijk oordeel

Mensen die zich identificeren met BDSM of BDSM beoefenen kunnen te maken krijgen met maatschappelijke veroordeling of onbegrip. Een BDSM-bewuste therapeut kan een ondersteunende en accepterende ruimte bieden voor cliënten om deze uitdagingen te bespreken en strategieën te ontwikkelen om met deze externe druk om te gaan.

Conclusie

BDSM-coaching binnen therapie gaat niet over het promoten of aanmoedigen van specifieke praktijken. In plaats daarvan gaat het om het bieden van steun, begrip en begeleiding aan diegenen die BDSM een integraal onderdeel vinden van hun seksualiteit of relaties.

Zoals bij elke gespecialiseerde therapie is het belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren therapeut te vinden die de complexiteit en nuances van BDSM met gevoeligheid, empathie en professionaliteit kan benaderen. Door BDSM te erkennen als een geldig en belangrijk aspect van de menselijke seksualiteit, kunnen therapeuten de unieke behoeften van hun cliënten beter ondersteunen en persoonlijke groei, zelfacceptatie en bevredigende relaties bevorderen.

The Lady holding a sub by his collar while taking a walk outside.

De therapie- en coachingsessies die lux biedt

Niet iedereen kan een sessie boeken; alleen degenen die de juiste match zijn worden toegelaten. De persoonlijke intake gebeurt via e-mail.Het tarief voor deze service is anders dan het tarief voor BDSM-sessies. Therapie & coaching sessies omvatten niet de beoefening van BDSM zelf, maar werken binnen een therapeutisch en coachingskader.

Prijs € 200,- Duur: 1,5-2 uur